28  AUGUSTUS Uitzending over LANDGOED ADDERHORST bij  RTV DRENTHE            In vervolg op de rondleidingen bij Landgoed Adderhorst door bewoner Egbert van Veldhuizen tijdens Hunebed in de Kieker heeft RTV Drenthe opnames gemaakt.  Vorige week maakte een groep opnieuw een wandeling door dit bijzondere gebied met zijn rijke historie. Voor wie het ook graag (of nog eens) wil zien; 

De uitzending van Roeg! is aanstaande woensdag. De eerste uitzending is om 18.30,
en daarna wordt het programma ieder uur herhaald om kwart over: dus 19.15, 20.15 etc.
De uitzending is ook terug te zien op www.rtvdrenthe.nl/roeg. Als het goed gaat meteen
woensdagavond al, maar vaak pas in de loop van donderdag.
Veel plezier bij het kijken!

Natuur in Drenthe

Roeg! is een programma over de Drentse natuur. In de zomermaanden maken we iedere woensdagavond een tv-programma van 10 minuten, vanaf september maken we een tv-programma van 8 minuten, waarna we op Internet nog even doorgaan. Roeg! wil laten zien hoe mooi de Drentse natuur is en hoe de wisselende seizoenen hun sporen achterlaten.De uitzending komt steeds vanaf een mooie plek in de provincie, middenin de natuur. Als u een vraag hebt aan de boswachter, kunt u die stellen op twitter via de hashtag #roeg.

AUGUSTUS 2013 terugblik op HUNEBED in de KIEKER

De evaluaties zijn binnen en worden verwerkt. Conclusies, Fotomateriaal en video's worden verwerkt en in september aan iedereen getoond! Alvast wel leuk om te melden dat vrijwel iedereen over 2 jaar graag weer meedoet.

NIEUWS

22 JUNI Opening HUNEBED in de KIEKER

De opening op zaterdag 22 juni was een succes. Het weer was gelukkig mooi genoeg om de Stroomdalkapel te laten optreden, honderden mensen liepen gezellig van huis tot huis en trotseerden de regenbuitjes die af en toe voorbijkwamen. Het optreden van de kapel was tot ver in de omtrek te horen, en zorgde voor een feestelijke sfeer.

Na het ludieke openingswoord van onze Jan, kwamen enkele hunebedvrouwen de rust nog verstoren, maar dat mocht de pret niet drukken, ze werden omgekocht met kniepertjes. De hunebedverhalen van Greta de Groot en de rondleidingen bij landgoed Adderhorst leverden enthousiaste reacties op.

De gezellige theetuin met theekopjes-bomen werd goed bezocht, Buitengewoon Hout had ook nog 2 grote picknickbanken geleverd, die door 6 mannen op hun plek werden gedragen. Op zondag wordt daar ook het Fluitconcert van Anke Piersma en Annemarie van IJsendoorn gehouden. Een aanrader voor alle bezoekers. FLUITCONCERT Anke Piersma en Annemarie van IJsendoorn 14.00 uur Theetuin

In de Hunebedstraat bleef het tot 18.00 uur gezellig druk vooral in het begin van de straat. Bij de EHBO-kraam was het minder druk, waarschijnlijk door de grote afstand tussen activiteiten aan het begin en eind van de straat. Morgen zal er een extra bewegwijzeringsbordje worden geplaatst die verwijst naar de EHBO-kraam, de originele tassen-kraam van Alma en Joke en de                                                                            RONDLEIDINGEN Landgoed Adderhorst om 13.00 en 15.00 uur vanaf bruggetje Hunebedstraat (nabij nr. 21).

 Greta's verhalen zullen bij droog weer worden verteld bij het hunebed, anders verhuist ze met muziek, platen en jonge en oude luisteraars naar de Theetuin.                                                                             HUNEBEDVERHALEN op zondag om 14.00 uur,  15.00 uur en 16.30 uur bij hunebed of Theetuin.

  

17 JUNI Ooievaarsjong gespot! door HendrikJan en NOUD door ErikJan 

              Op 17 juni is Noud Diederik Niels Venhuizen geboren,  zoon van exposant ErikJan  en Simone, en kleinzoon van voorzitter Jan

 

14 JUNI WEBSITE HYLKE VAN NIEL in de lucht                                                         Hylke heeft een website http://www.hylkevanniel.nl/ opgezet en meteen ook een artikel in Seasons! Speciale Drenthe editie Magazine

 

12 JUNI Oostermoer plaatst artikel over Hunebed in de Kieker

Voor wie het artikel over Hunebed in de Kieker in de Oostermoer wil lezen, zie onderstaande link

artikel OOstermoer 12 juni .doc
Word – 1,0 MB 374 downloads

 

14 JUNI STAATSBOSBEHEER maait alvast het gras rond het Hunebed.

11 JUNI HendrikJan installeert tekstbordjes en (kei)voeten voor de deelnemers.                 Diewerke Venhuizen heeft samen met vader Jan alle teksten er opgezet!

8 JUNI de STROOMDALKAPEL TREEDT bij opening op 22 juni om 13.00 uur

                    

De STROOMDALKAPEL zal optreden bij de opening van Hunebed in de Kieker; bij het Hunebed zaterdag 22 juni om 13.00 uur! Met speciale dank aan buurman Roel Lahuis, die zich hiervoor heeft ingezet.

8 JUNI HUNEBEDBORDEN GEPLAATST BIJ BEGIN HUNEBEDSTRAAT

   

     

8 JUNI RONDLEIDING LANDGOED ADDERHORST VOOR BUREN EN EXPOSANTEN

          Voor de rondleiding voor buren en deelnemers bij landgoed Adderhorst door Egbert van Veldhuizen was veel belangstelling en groeiende verwondering. Zoveel onbekende interessante onderwerpen in de straat waar je al tientallen jaren woont.  

5 JUNI JENNY VRIELINGFONDS EN UNIVE ONDERSTEUNEN HUNEBED IN DE KIEKER                                                                

 

 4 JUNI VOEDEREN EN VLIEGEN (foto Edwin te Wies)

 31 MEI GEMEENTE LEGT KEIEN OP HUN PLAATSGemeente Tynaarlo heeft op verzoek van Jan de stenen op de hoek van de Hunebedstraat weer op de juiste plek gelegd en zelfs enkele stenen bijgevoegd, zodat alles er alvast keigoed bij staat vóór Hunebed in de Kieker.

 12 MEI DRUK MET BROEDEN, VOEREN EN AFLOSSEN (foto Hendrik Jan Mulder)

 

 

 

 

 10 MEI vermelding op de WEBSITE VAN GROEI EN BLOEI ZUIDLAREN                                                                                                                   

 3 MEI EHBO ZUIDLAREN-ANLOO is aanwezig met een stand bij Jan Meertens  

 

   

 

                       

             2 MEI artikel in Vriezer Post 

          het artikel over Stichting Rondom het  Hunebed

                        

           25 april   oprichting Stichting; RONDOM HET HUNEBED.  

 

       13 april  Foto HendrikJan Mulder -  Gasten van de Hunebedstraat

 8 april Ooievaars in de mist Foto Jan Venhuizen  

 RTV Drenthe tussen Stoet en Koffie    1 april  Tussen Stoet en Koffie; interview Jan Venhuizen

Maak jouw eigen website met JouwWeb